Bootcamp is een afwisselende en uitdagende training om op een snelle, leuke én verantwoorde manier fit te raken. De training bestaat onder andere uit een High Intensity Interval Training.

Wat zijn redenen om bootcamp tot jouw wekelijkse fitness routine te laten behoren?

Effectief

Een onderdeel van de bootcamp training is gebaseerd op de wetenschappelijke techniek van High Intensity Interval Training (HIIT). Een bootcamp training bestaat uit een paar uitdagende trainingsblokken, waarin het hele lichaam wordt getraind. Door middel van piek- en herstelmomenten word je tot het uiterste gedreven. Onderzoek toont aan dat HIIT tot 50% effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan een lage intensiteit training. Kortom, het is dus enorm resultaatgericht!

Spieropbouw

Aangezien bootcamp een combinatie is van onder andere cardio- en krachttraining, is het de snelste manier om vet te verbranden én tegelijkertijd spiermassa op te bouwen. Bij bootcamp neemt dus ook de spiermassa toe, terwijl deze bij andere cardio trainingen vaak juist afneemt.

Begeleiding

Jouw coach zorgt er tijdens de training voor dat je harder traint en het langer volhoudt. Tijdens de training verleg je jouw grenzen en word je continu uitgedaagd om de beste versie van jezelf te laten zien.

Metabolisme

Bootcamp geeft jouw metabolisme een enorme boost. Tijdens een duurtraining, zoals bijvoorbeeld een uur hardlopen of fietsen, gebruikt jouw lichaam minder zuurstof dan wanneer je jezelf tot het uiterste dwingt tijdens een bootcamp training. Als jij tijdens bootcamp bijna niet meer kan omdat jouw lichaam meer zuurstof gebruikt, schakelt jouw metabolisme een tandje bij. Hierdoor verbrand je meer calorieën tijdens de training. Daarnaast is er nog het voordeel dat er tot 39 uur na de training een snellere stofwisseling plaatsvindt en calorieën worden verbrand.

Uitdaging

Bij bootcamp is het de bedoeling om jezelf uit te dagen om tot vooruitstrevende prestaties te komen. Daarnaast stimuleert en motiveert het om samen in groepsverband te trainen. In iedere bootcamp training zit voor jou een uitdaging.
Challenge is what keeps you going, because… No challenge, no chance!

De voordelen op een rij:
Effectief voor vetverbranding
Werken aan spieropbouw
Optimale begeleiding
Verbeterde stofwisseling
Uitdagende training