Bootcamp is de laatste jaren steeds populairder geworden, en bij uitstek een activiteit die ideaal is voor de zomer. Ooit overgewaaid vanuit de Verenigde Staten als trainingsmethode voor het leger, heeft deze intensieve training inmiddels al veel sporters geholpen om hun kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Hoewel het simpel lijkt is het toch handig om voorafgaand enkele tips te krijgen.

Tips

Schoenen
Voor een eerste Bootcamp training hoef je niet gelijk nieuwe sportschoenen aan te schaffen, maar als je Bootcamp echt heel leuk vindt en hebt besloten ermee door te gaan is het wel aan te raden om goede hardloopschoenen aan te schaffen om blessures te voorkomen.

Kleding
Vergeet niet om voor na de Bootcamp training kleding (vest of jas) mee te nemen om jezelf warm te houden. Het lichaam is bezweet en koelt dus sneller af waardoor er kans op onderkoeling bestaat (ook in de zomer).

Eten
Eet voorafgaand aan de Bootcamp training niet veel. Je bent aan het rennen, springen, liggen en staan, wat niet handig is met een volle maag. Zorg dat je een half uur van tevoren bijvoorbeeld een bakje yoghurt met fruit of een losse banaan eet. Op die manier heb je geen hongerig gevoel en is je maag niet te vol.

Drinken
Neem wat te drinken mee. Je bent misschien gewend om 5-10 kilometer te hardlopen zonder tussendoor iets te drinken. Hardlopen is daarentegen niet te vergelijken met een Bootcamp training en drinken is noodzakelijk, dus zorg voor een bidon.

Herstel
Train niet te veel als je Bootcamp leuk vindt en hebt ontdekt. Zorg er voor dat je lichaam voldoende rust heeft tussen de verschillende trainingen die je hebt gepland.